Fødselsforberedelse

Individuel fødselsforberedelse

Fødselsforberedelse efter dine/jeres ønsker

 

For at få en god fødselsoplevelse, er det vigtigt at føle sig tryg og have tillid til, at man kan føde sit barn. Det kan man forberede sig på og arbejde med på flere måder.

Det er bla. vigtigt at vide, hvordan man samarbejder med sin krop under fødslen, og hvordan man kan takle veer og smerte, som en positiv hjælp i fødselsforløbet. Det er ligeledes vigtigt at have en viden om, hvad der kommer til at ske under fødslen, og hvilke muligheder, der findes for fx. smertelindring.

Desuden er det vigtigt med god støtte fra fødselsledsageren/partneren, da vi ved, at omsorg og støtte under fødslen mindsker behovet for smertelindring samt øger de hormoner(oxytocin), der fremmer fødslen.

Jeg tilbyder også undervisning i zoneterapi og akupressur under fødslen, som en hjælp til smertelindring, fødselsstimulation og afspænding. Derudover lægger jeg også særlig vægt på den mentale del af fødselsforberedelsen og bruger både mentaltrænings- og visualiseringsøvelser.

 

Individuel fødselsforberedelse indeholder bla:

 

  • God viden om fødslens faser og mekanismer
  • Introduktion til føde/hvilestillinger
  • Åndedrætsteknikker, der afhjælper smerter og giver dig et redskab til at føle større "kontrol" under fødslen
  • Fødselsledsagerens rolle og muligheder for støtte og hjælp undervejs
  • Undervisning i zoneterapi og akupressur under fødslen
  • Information om muligheder for smertelindring
  • Mulighed for at drøfte og lave en god fødselsplan med en ønskeliste, I kan give til jeres fødselsjordemoder.

 

Book tid online her

Mental Fødselsforberedelse

Få tillid og styrke til fødslen. 

Mentaltræningsguide i 3 dele til dig, der ønsker at forberede dig mentalt på fødslen og få styrke, mod og power til at se frem mod og gå gennem fødslen.

Øvelsen er i høj grad også for dig, der oplever angst for fødslen. Kom styrket og mere trygt gennem graviditeten og fødslen med dette mentaltræningsprogram og erstat angsten for fødslen med glæde, indflydelse, ro og tryghed.

Øvelsen består af:

  • En mentaltræningsøvelse
  •  En guided mental fødselsforberedelsesmeditation med fundament i mentaltræning og mindfulness
  •  En mental skriveøvelse

 

Tilsammen hjælper øvelserne dig til at styrke dit mindset, så du får tro på fødslen og mental styrke og overskud samt bliver bedre funderet i, hvad du har brug for til fødslen, hvordan du siger til og fra og bliver bevidst om dine ønsker og behov. Øvelserne hjælper dig også til at finde tryghed og tillid til dig selv og til dine fødselshjælpere. Du bliver styrket indefra, erfarer at sårbarhed også er styrke og samtidig stærk i din kommunikation af dine behov. Der er fokus både på dig og din fødselspartner og øvelserne kan også anvendes som et dialog-redskab til at tale om den kommende fødsel, jeres ønsker, behov og forventninger.

Som jordemoder gennem mere end 20 år har jeg mødt mange par, mange fødende og haft mange samtaler omkring det at forberede sig til fødslen, og hvordan man bedst kan gøre det. Fødselsforberedelse er mere end oplysning og information om fødslens forløb, veer, fødestillinger, amning, smertelindringsmuligheder mv. Det er i høj grad også den mentale og psykiske fødselsforberedelse, der er lige så vigtig og har brug for opmærksomhed. For fødslen er vigtig i alle kvinders/pars liv - det er en begivenhed, hvor vi har brug for styrke, hvor vi også er sårbare, og hvor vi i særdeleshed også har brug for andres hjælp og for at blive hørt, mødt og set i vores behov.

DETTE KAN LADE SIG GØRE AT FORBEREDE SIG PÅ - dette ser jeg til daglig i min klinik, hvor jeg taler med og møder gravide med behov for netop at styrke sig selv mentalt til fødslen. 

Dette får du mulighed for gennem min mentale fødselsforberedelses-guide, som du får adgang til umiddelbart efter køb, så du er klar til at gå igang med det samme.

 

Læs mere